Sveriges största ekologiska sortiment av vin, öl och sprit

Hundra procent ekologiskt


Hundra procent ekologiskt
Stacks Image 34352
Av: Peter de Gooyert

När Båstad Vinhandel var ett nystartat företag och beslutet var tagit att vi skulle ha ett 100 % ekologiskt sortiment fick jag frågan: "- Om du hittar ett helt fantastiskt vin, till ett fantastiskt pris, men som inte är ekologiskt, ska du inte ta med det i sortimentet?"
Nu har det ju som bekant gått något år och jag har varit på många expeditioner för att hitta nya viner, men jag har aldrig stött på något vin så fantastiskt att vi inte klarar oss utan det. 

Ekologiska krogar

Krogar som valt att vara 100 % ekologiska ställs inför samma utmaning som vi, att hitta bra ekologiska produkter till rätt priser. Likaså behövs styrka nog att stå upp för sin filosofi, när gäster med bristfällig tolerans för det okända argumenterar för att restaurangen måste erbjuda till exempel det gamla vanliga ölet som de är vana vid.

Miljöengagemanget växer

Allt fler sorterar sopor, samlar batterier, gnäller på politiker som åker flygplan, bojkottar scampi, värnar om vargar och svänger sig med ord som "klimatsmart", "hållbart" och "förnybart" i alla möjliga sammanhang. Varför ska man då acceptera besprutning av druvor?
Om man bryr sig om vår framtid och vill bidra till en bättre miljö väljer man att bara jobba med ekologiska produkter, svårare än så är det inte.